OmTag
OmTag. Det är viktigt att använda rätt prylar och rätt teknik
Folk plåtar sina kameror och lovprisar deras förträfflighet. Andra blir förbannade och skriver om detta. De flesta skiter i det och kör efter eget huvud hoppas jag.
Varför är det ett så känsligt område detta med prylar och vad vi gillar? Den enkla sanningen är ju att vi tar bäst bilder med de prylar vi själva trivs med, inte vad andra anser att vi bör trivas med.
Om man fastnar i sin rigiditet så att man bara ser fördelar i bilder tagna av att specifikt märke eller med en viss teknik är man att beklaga. Men man är ju egentligen själv den enda som ”lider” om man faller offer för sin egen inskränkthet.
Jag tror att en av anledningarna till den stora mängden ”kamerarunkande” här på fotosidans bloggar handlar mest om att man jagar klick för att hamna högt i ”bloggtoppen”. Detta med bloggande är nog mer av en tävling för många än ett sätt att få något vettigt sagt, och då ger ett Leica i rubriken ungefär samma skjuts som ”blondin med stora bröst” på andra ställen.
Bilden ovan är urtypen för bilder jag själv brukar klanka ned på i gatufoto, anonym cyklist mot betongvägg. Men jag är inte mer hårdnackad i mina åsikter än att jag kan ta en sådan då och då. Dessutom i färg och med digitalkamera!
I övrigt håller jag med till tusen.
mvh Tommy
/Krister
Bilden är väl annorlunda än de som du brukar klanka ner på, för du har ju faktiskt fått med något mer levande än bara stressad cyklist. Där kan vi snacka om att vara stark och köra efter sitt eget "huvud".
Ja alltså klätter växten menar jag. =)
//Johanna
/per-erik
Ha en fin söndag!
/L
Vi är alla mycket nöjda med den utrustning vi har och jag kan inte se att det är något fel med att skriva det. Vad var och en blogga om är upp till den enskilda - fick jag veta från början av när jag började. Det är både en blogg i skrift
och en fotoblogg - det blev sagt.
Jag gillar bilden av den ensamma och avslappnade cyklist.
Hälsningar från Erik / DK
Sedan verkar vi ju uppfatta detta lite olika, personligen tycker jag att det ofta finns en underförstådd besserwisser attityd när det skrivs om de egna valens förträfflighet. Lite "vi som kan och förstår bättre" känsla.
-affe
-affe